Вчені розповіли, коли закінчиться друга хвиля коронавірусу і що буде далі

Індикатором спаду другої хвилі буде зменшення кількості інфікувань до 5-8 тис. за добу
Вчені розповіли, коли закінчиться друга хвиля коронавірусу і що буде далі
Коронавірус (фото: pexels)
2 Листопада 2020, 13:30
читать на русском
Французькі науковці прогнозують спад другої хвилі пандемії коронавірусу наприкінці нинішнього року або на початку наступного. Не виключають вчені і виникнення третьої хвилі наприкінці зими – початку весни 2021 року.

Про це йдеться у доповіді "Вивчення другої хвилі. Санітарна ситуація – критична" керівництву Франції Наукової ради з питань COVID-19 при Міністерстві солідарності та охорони здоров’я.

Дуже важко передбачити, скільки триватиме друга хвиля. Адже це залежить від самого вірусу, кліматичних умов, заходів, вжитих для обмеження поширення вірусу. Ми можемо припустити, що друга хвиля піде на спад наприкінці цього року або на початку 2021-го, - йдеться у документі.

За оцінками французьких науковців, індикатором спаду другої хвилі пандемії буде зменшення кількості нових інфікувань до контрольованого рівня - 5-8 тис. за добу.

Читайте також

При цьому Наукова рада не виключає виникнення нової хвилі пандемії наприкінці зими – початку весни 2021 року.

Серед дієвих чинників у подоланні коронавірусу науковці відзначають формування колективного імунітету, що потребує багатьох місяців, а також створення вакцини і забезпечення масового доступу до неї. За оцінками Наукової ради, це теоретично може бути забезпечено у другому кварталі наступного року.

Тож багато наступних місяців ми будемо у надзвичайно складній ситуації, - вважають експерти.

Читайте також

У документі також зазначається, що впродовж попередніх тижнів реальна кількість нових інфікувань коронавірусом у Франції сягає 80-100 тисяч за добу. При цьому офіційно наприкінці жовтня найбільша зафіксована кількість нових випадків зараження становила 52 тис. за добу.

Станом на вечір 1 листопада у Франції виявлено понад 46 тис. нових інфікувань за останні 24 години; 231 людина померла від COVID-19.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко вважає, що цієї зими ситуація з коронавірусом в Україні погіршиться. Такі висновки зробили у МОЗі проаналізувавши динаміку захворюваності.