Вчені з`ясували, скільки алкоголю можна пити після інсульту або інфаркту

Дослідники наголошують, що вживання невеликих доз спиртного може зменшити ризик повторних нападів
Вчені з`ясували, скільки алкоголю можна пити після інсульту або інфаркту
Алкоголь, вино (Фото: pexels)
29 Липня 2021, 00:04
читать на русском

Науковці з Університетського коледжу Лондона з'ясували, що алкоголь у мінімальних кількостях корисний для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання.

Результати дослідження опублікували у журналі BMC Medicine, передає CNN.

Так, якщо людина вже має серцево-судинні захворювання, то вживання невеликої кількості алкоголю щодня знижує ризик повторного серцевого нападу, інсульту, стенокардії або ранньої смерті.

Проте дослідниця алкоголю Вашингтонського університету Емануела Гакіду наголосила, що це дослідження вивчає вплив алкоголю лише на людей, у яких вже є проблеми з серцем.

Якщо ви продовжите пити після серцевого нападу, це не так уже й погано для вас, якщо ви зберігаєте споживати на низькому рівні, — стверджує вчена.

Гакіду підкреслила, що йдеться про дозу спиртного до 105 грамів. Це набагато менше, ніж верхня межа вживання алкоголю, яка офіційно встановлена ВООЗ.

Науковці також наголошують, що вживання алкоголю підвищує ризик інших захворювань як от цирозу, туберкульозу та раку.

Якщо ваш основний ризик захворювання — рак, то найбезпечніший рівень вживання алкоголю, ймовірно, дорівнює нулю, — сказала Гакіду.

Нагадаємо, МОЗ України пояснило, що після щеплення можна вживати будь-яку їжу і алкоголь, однак варто не забувати про помірність, адже жирна їжа і надмірна випивка шкодять організму.

Читайте також

1