Великдень в Україні очікується прохолодним і мокрим - синоптики

Окремі метеоресурси прогнозують заморозки перед Великоднем
Великдень в Україні очікується прохолодним і мокрим - синоптики
Великдень
6 Квітня 2023, 15:15
читать на русском

Погода в Україні на Великдень і в першій половині квітня за попередніми прогнозами буде досить похмурою і дощовою. На Великдень, який українці відзначають 16 квітня, буде з сюрпризами. За прогнозом синоптиків, ймовірно варто очікувати похолодання і навіть нічних заморозків.

Метеоресурси відзначають, що з 13 по 16 квітня можливе похолодання вдень до +4 +8, а вночі не виключені заморозки.

Втім, після свят стане стабільно тепло до кінця квітня +13 +19 градусів.

Синоптичний ресурс Gismeteo прогнозує (за даними для Києва), що в першу десятиденку буде багато опадів, а на Благовіщення, 7 квітня, ймовірний навіть мокрий сніг. Температура коливатиметься від +6 до +10 градусів.

На Страсний тиждень очікується потепління до +11+14 градусів, опадів стане трохи менше, а сонце час від часу показуватиметься.

Ресурс Meteoprog дає схожий прогноз на першу половину квітні - прохолодно в першу декаду, тепліше на великодній тиждень, чимало опадів та похмурих днів.

Народний синоптик Станіслав Щедрін у Facebook прогнозує, що з другої декади квітня по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

"Температура все частіше буде на рівні +15+20 градусів. Періодично будуть зливи, подекуди з грозами. Також до кінця квітня буде вітряно", - зазначив синоптик.

За прогнозом Укргідрометцентру, на православний Великдень в Україні ще буде досить холодно. Дощів може і не бути, але температура повітря вдень на більшості території країни, виключаючи хіба що південні регіони, буде не більше +13 градусів.

Нагадаємо, найближчими днями очікується значна кількість опадів по всій країні, а в західних областях в окремі дні – снігопади. Температурний фон загалом очікується в межах норми, у західній частині нижче за норму на 2 – 4 °С.

Читайте також

1