Великодні крафіни: як спекти австралійську паску

Останніми роками набуває все більшої популярності нетрадиційна паска Крафін
Великодні крафіни: як спекти австралійську паску
2 Квітня 2024, 21:44
читать на русском

Крафіни з'явилися в Австралії в 2013 році, з того часу вони активно завойовують популярність у всьому світі. Шанувальники традиції вважають, що цей племінник круасана не може вважатися паскою. Але обирати вам.

Інгредієнти (на 3 крафіни):

  • борошно 320 г
  • молоко 120 мл.
  • цукор 100 г
  • масло 50 г
  • яйце 1 шт.
  • жовтки 2 шт.
  • сухі дріжджі 2 ч. л.
  • ванільний цукор 1 ч. л.
  • цедра одного лимона
  • дрібка солі

Для змащування тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукатів, родзинок, сухофруктів

У миску налити тепле молоко, додати дріжджі, пару ложок цукру та пару ложок борошна (з загальної кількості, щоб не порушити пропорції). Перемішати. Поставити в тепле місце на 20-30 хвилин.

Яйце та жовтки покласти в миску, змішати з цукром, сіллю, ванільним цукром, цедрою лимона. Розтерти до пишної світлої маси.

Додати опару, добре перемішати. Поступово додати борошно та замісити тісто, ближче до кінця замісу додати розтоплене масло. Накрити рушником. Поставити в тепле місце на 1-1,5 години. Тісто має збільшитись приблизно в 2-3 рази.

До цього місця все може зробити хлібопічка на режимі "Дріжджове тісто". У цьому випадку окремо робити опару не потрібно.

Тепер треба сформувати паски. Тісто розділити на три рівні частини (на три крафіни). Кожну розкачати у тонкий шар розміром 35 см на 25 см (звичайно, приблизно).

Добре змастити м’яким маслом, рівномірно посипати родзинками (цукатами, журавлиною, курагою тощо). Згорнути в рулет, починаючи з довгого боку.

Розрізати рулет гострим ножем вздовж на дві частини, не дорізаючи з одного боку до кінця приблизно пару сантиметрів. Загорнути одну частину спіраллю у вигляді равлика. Покласти нерозрізаний край на «равлика». Закручувати тісто спіраллю навколо цього краю розрізом назовні.

Форми змастити олією, викласти крафіни. Вони мають займати у формі приблизно 1/3 висоти. Якщо у вас занизькі форми, то можна «наростити» їх пергаментним папером. Поставити у тепле місце для підйому на 30-40 хвилин. Потім поставити в попередньо розігріту до 180°духовку, випікати 30-40 хвилин. Якщо верх починає надто сильно рум’янитись, можна накрити його фольгою.

Коли паски охолонуть, можна посипати їх цукровою пудрою через ситечко.

Читайте також

1