Венеційська комісія надала висновок по законопроєкту про судову реформу в Україні

Міжнародні експерти наголосили на нагальній необхідності заповнити близько 2 тис. вакансій суддів в Україні
Венеційська комісія надала висновок по законопроєкту про судову реформу в Україні
Правосуддя (Фото: picabu)
10 Жовтня 2020, 06:16
читать на русском

У Комісії Ради Європи за демократію через право (Венеційська комісія) загалом позитивно оцінили законопроєкт про судоустрій і статус суддів та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування.

Таку думку комісія затвердила і оприлюднила 9 жовтня, повідомляє Укрінформ.

Законопроект № 3711, який передбачає "покращення процедур з формування та функціонування органів судового врядування", є лише частиною кроків у правильному напрямку", - йдеться у заяві Венеційської комісії.

Читайте також

Міжнародні експерти наголосили на нагальній необхідності заповнити близько 2 тис. вакансій суддів в Україні, що може бути здійснено через перепризначення складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Серйозною проблемою, з якою нині стикнулося українське судочинство, є величезна кількість незаповнених вакансій судових посад. Це пов’язано з бездіяльністю Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Також невирішеним залишається питання щодо балансу кадрового складу Верховного Суду, - вважають у Венеціанській комісії.

Експерти також рекомендують якнайскоріше врегулювати питання щодо доброчесності й етики у діяльності членів Вищої кваліфікаційної комісії, що не враховується у проєкті закону № 3711.