Венедіктова взяла під власний контроль розслідування ДТП за участі авто кортежу Ярославського

Досудовим розслідуванням займеться Офіс генерального прокурора
11 Лютого, 09:38 386

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова взяла під особистий контроль розслідування смертельної ДТП за участі автомобіля з кортежу харківського бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

За словами генпрокурорки (досьє Венедіктової), процесуальне керівництво досудовим розслідуванням буде здійснювати Офіс генерального прокурора: "Відповідна постанова вже в процесі підготовки".

Венедіктова зазначила, що людина, яка зізналася в скоєнні злочину, "за спільною думкою поліцейських і прокурорів - простіше кажучи, бреше".

Генеральна інспекція Офісу генпрокурора у п’ятницю внесе відомості до ЄРДР стосовно співробітників Нацполіції Харківської області і прокурорів Харківської обласної прокуратури. Має бути проведене повноцінне і неупереджене розслідування відносно цих посадових осіб. Справа на моєму особистому контролі, - написала вона.

Глава Генпрокуратури запевнила, що попри "впізнаваність особи, ймовірно причетної до скоєння цього злочину, що спричинив смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості і зв’язки, злочин розслідуватиметься швидко, якісно і неупереджено".

Вона назвала від'їзд Ярославського до Лондона після ДТП "досить дивним".

Нагадаємо, 9 лютого на автодорозі "Київ-Харків-Довжанський" невстановлений автомобіль, який рухався зі сторони міста Чугуїв у напрямку Харкова, скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 50 років. У результаті ДТП пішохід загинув. ЗМІ написали, що до ДТП причетна одна з автівок кортежу відомого бізнесмена Олександра Ярославського.

Сам Ярославський у коментарі журналістам заявив, що всю ніч спав удома і про ДТП нічого не знає. 10 лютого його чартерний літак вилетів до Лондона. Бізнесмен сказав, що у нього запланована зустріч з родиною.

11 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив очільника поліції Харківської області Станіслава Перліна.

Читайте також