ДТП з кортежем Ярославського: міністр звільнив начальника поліції Харківської області

Поліцію звинувачують у приховуванні правди щодо резонансної ДТП
Головне
ДТП з кортежем Ярославського: міністр звільнив начальника поліції Харківської області
Станіслав Перлін Фото: mvs.gov.ua
11 Лютого 2022, 08:55
читать на русском

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна через дії правоохоронців щодо встановлення особи, яка збила насмерть пішохода на автодорозі "Київ-Харків-Довжанський" 9 лютого.

Про це глава МВС повідомив у Фейсбуці.

Щойно прийняв рішення про звільнення начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна. Також буде розслідувано спробу фальсифікації справи щодо ДТП з кортежем відомого бізнесмена Олександра Ярославського. Причиною таких моїх дій стало те, що слідчі Харківської поліції подали до прокуратури Харківської області підозру за скоєння резонансної ДТП, яку було складено на особу, яка прийшла вранці та заявила, що саме вона була за кермом авто, на якому було скоєно смертельне ДТП. Натомість, вже сьогодні стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці, - пояснив міністр своє рішення.

Монастирський наголосив, що відповідальність за смерть людини буде нести "тільки той, хто був за кермом".

Міністр зазначив, що через намагання приховати цей злочин та надання завідомо неправдивих показань, справа має бути передана до Головного слідчого управління Національної поліції для повного та об’єктивного розслідування.

Нагадаємо, 9 лютого на автодорозі "Київ-Харків-Довжанський" невстановлений автомобіль, який рухався зі сторони міста Чугуїв у напрямку Харкова, скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 50 років. У результаті ДТП пішохід загинув. ЗМІ написали, що до ДТП причетна одна з автівок кортежу відомого бізнесмена Олександра Ярославського.

Сам Ярославський у коментарі журналістам заявив, що всю ніч спав удома і про ДТП нічого не знає. 10 лютого його чартерний літак вилетів до Лондона. Ярославський сказав, що планував зустріч з родиною.

Читайте також

1