Ярославського викличуть на допит через смертельну ДТП на Харківщині: в олігарха все "валять" на водія компанії

Ярославський дав офіційний коментар щодо ДТП, у результаті якої загинула людина
Ярославського викличуть на допит через смертельну ДТП на Харківщині: в олігарха все "валять" на водія компанії
Ярославський Олександр (фото: facebook.com/aleksanderyaroslavskiy)
10 Лютого 2022, 18:17
читать на русском

Правоохоронці викликатимуть на допит можливого учасника смертельної ДТП на Харківщині бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це повідомляє  Департамент комунікації МВС.

Попередньо поліціянти встановили, що 9 лютого близько 22:55 в районі 534 км автодороги "Київ-Харків-Довжанський", невстановлений автомобіль, який рухався зі сторони міста Чугуїв у напрямку Харкова, скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 50 років. У результаті ДТП пішохід загинув.

Слідчі поліції Харківщини відкрили за фактом ДТП кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема подія кваліфікована за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

В рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють особу загиблого, а також усі обставини ДТП. Крім того, поліцейські встановлюють особу водія, а також викликають на допит можливого учасника ДТП.

Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає від 3 до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Оновлення: пресслужба Ярославського заявила, що за кермом автомобіля з номерними знаками, виявленими на місці ДТП, був водій, який працює в одній із допоміжних служб DCH.

Вночі, прямуючи до Харкова для паркування автомобіля, він в умовах обмеженої видимості здійснив наїзд на перешкоду, характер якої в ході руху не розпізнав. Вранці було виявлено факт відсутності номерного знака, а також з'ясувалися інші обставини справи. Уповноважені співробітники повідомили поліцію та водій відразу прибув у відділення для допиту. Наразі він співпрацює зі слідством і очікує на оприлюднення запобіжного заходу, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ на місці аварії знайшли номери 0018. Такі номери має передня машина у кортежі Ярославського, який часто сам водить авто.

Сам Ярославський у коментарі журналістам заявив, що всю ніч спав удома і про ДТП нічого не знає. Сьогодні в обід його чартерний літак вилетів до Лондона на зустріч з родиною.

Читайте також

1