Венедіктова взяла під власний контроль розслідування ДТП за участі авто кортежу Ярославського

Досудовим розслідуванням займеться Офіс генерального прокурора
Венедіктова взяла під власний контроль розслідування ДТП за участі авто кортежу Ярославського
Ірина Венедіктова Фото: gp.gov.ua
11 Лютого 2022, 09:38
читать на русском

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова взяла під особистий контроль розслідування смертельної ДТП за участі автомобіля з кортежу харківського бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

За словами генпрокурорки (досьє Венедіктової), процесуальне керівництво досудовим розслідуванням буде здійснювати Офіс генерального прокурора: "Відповідна постанова вже в процесі підготовки".

Венедіктова зазначила, що людина, яка зізналася в скоєнні злочину, "за спільною думкою поліцейських і прокурорів - простіше кажучи, бреше".

Генеральна інспекція Офісу генпрокурора у п’ятницю внесе відомості до ЄРДР стосовно співробітників Нацполіції Харківської області і прокурорів Харківської обласної прокуратури. Має бути проведене повноцінне і неупереджене розслідування відносно цих посадових осіб. Справа на моєму особистому контролі, - написала вона.

Глава Генпрокуратури запевнила, що попри "впізнаваність особи, ймовірно причетної до скоєння цього злочину, що спричинив смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості і зв’язки, злочин розслідуватиметься швидко, якісно і неупереджено".

Вона назвала від'їзд Ярославського до Лондона після ДТП "досить дивним".

Нагадаємо, 9 лютого на автодорозі "Київ-Харків-Довжанський" невстановлений автомобіль, який рухався зі сторони міста Чугуїв у напрямку Харкова, скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 50 років. У результаті ДТП пішохід загинув. ЗМІ написали, що до ДТП причетна одна з автівок кортежу відомого бізнесмена Олександра Ярославського.

Сам Ярославський у коментарі журналістам заявив, що всю ніч спав удома і про ДТП нічого не знає. 10 лютого його чартерний літак вилетів до Лондона. Бізнесмен сказав, що у нього запланована зустріч з родиною.

11 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив очільника поліції Харківської області Станіслава Перліна.

Читайте також