Верещук повідомила про скасування гуманітарних коридорів

Окупанти нехтують нормами міжнародного гуманітарного права
Важливо
Верещук повідомила про скасування гуманітарних коридорів
Російські солдати Фото: Getty Images
13 Квітня 2022, 10:09
читать на русском

Сьогодні, 13 квітня, гуманітарні коридори не відкриють, адже на Запоріжжі окупанти заблокували евакуаційні автобуси, а на Луганщині порушили режим припинення вогню.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Facebook.

Щодо гуманітарних коридорів на 13 квітня 2022 року: на жаль, сьогодні ми їх не відкриваємо. У Запорізькій області окупанти заблокували евакуаційні автобуси, а на Луганщині вони порушують режим припинення вогню. Окупанти не тільки нехтують нормами міжнародного гуманітарного права, а й не можуть належним чином контролювати своїх людей на місцях, - сказала Ірина Верещук.
Вона зазначила, що ці дії російських солдатів створюють небезпеку на маршрутах, тому гуманітарних коридорів сьогодні не буде.
Але, ми працюватимемо над тим, щоб гуманітарні коридори відкрилися знов якнайшвидше, - додала вона.
Своєю чергою голова Луганської ОДА Сергій Гайдай в Facebook просить людей евакуюватися, поки є така можливість.
Втім, за першої можливості людей сьогодні евакуюють із Гірської громади, Попасної, Лисичанська, Рубіжного та Сєвєродонецька, - сказав Сергій Гайдай.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликала українців не евакуюватися самотужки з гарячих точок, оскільки є загроза потрапити під обстріли окупантів.