Верховна Рада 13 липня збереться одразу на два засідання: порядок денний

На позачерговому засіданні депутати розглянуть 5 законопроєктів
Верховна Рада 13 липня збереться одразу на два засідання: порядок денний
Верховна Рада Фото: акаунт парламенту у Телеграмі
13 Липня 2021, 10:00
читать на русском

Сьогодні, 13 липня, народні депутати зберуться одразу на два засідання Верховної Ради. Перше засідання почнеться о 10 годині ранку, друге - позачергове - о 16 годині.

Як повідомляє пресслужба парламенту, зранку народні обранці мають розглянути президентський проєкт закону про великий Державний Герб України, також законопроєкт "Слуги" Арахамії про акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів.

Також народні депутати сьогодні розглянуть:

  • Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (3711-д).
  • Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя (друге читання) - 5068.

Більше детально - за посиланням.

На другому засіданні, яке відбудеться за ініціативою президента Володимира Зеленського, депутати також розглянуть низку законопроєктів:

  • №3822 "Про особливі реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності";
  • №5420 "Про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів";
  • №5596 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності";
  • №5270 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів";
  • №5431 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України".

Нагадаємо, що з 13 до 16 липня Верховна Рада України працюватиме у режимі пленарних засідань відповідно до календарного плану п’ятої сесії Верховної Ради України IX скликання.

Читайте також