Верховна Рада ухвалила пакет євроінтеграційних законопроєктів

Документи наближають українське законодавство до європейського
Верховна Рада ухвалила пакет євроінтеграційних законопроєктів
Верховна Рада Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy
1 Липня 2022, 15:07
читать на русском

Верховна Рада 1 липня ухвалила черговий пакет євроінтеграційних законопроєктів, які наближають українське законодавство до європейського.

Про це заявила народна депутатка Олена Шуляк, повідомляє пресслужба партії "Слуга народу".

Здебільшого це технічні законопроєкти, ухвалення яких від нас очікують наші європейські партнери. Кожен з них наближає національне законодавство до нормативів Європейського Союзу, – сказала вона.

Шуляк пояснила, що євроінтеграційні законопроєкти, які ухвалює парламент, стосуються різних сфер і кожен з них важливий, тому що наближає Україну до ЄС.

Зокрема, депутати підтримали врегулювання проблемних питань захисту авторських прав та інтелектуальної власності, до чого у Європі ставляться дуже прискіпливо. А також прийняли за основу зміни у сферах торгівлі продуктами, фінансової звітності та державної статистики.

За її словами, парламентарі мають намір активно працювати над іншими пакетами євроінтеграційних законопроєктів, щоб пришвидшити виконання всіх умов ЄС.

Нагадаємо, 1 липня президент Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та премʼєр-міністр Денис Шмигаль підписали спільну заяву щодо повноцінного членства України в ЄС. Три гілки влади будуть працювати разом для набуття Україною членства у Євросоюзі.

1