Верховна Рада змінила календарний графік

Стефанчук розповів про роботу парламенту під час карантину
Важливо
Верховна Рада змінила календарний графік
Верховна Рада. сесійна зала (фото: Парламент UA)
7 Квітня 2021, 12:07
читать на русском

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук розповів, як працює парламент в умовах пандемії.

Рада не пішла на карантин - наразі народні депутати України працюють у комітетах, передає слова Стефанчука пресслужба парламенту.

Рада змінила календарний графік, аби було менше пленарних засідань і не було скупчень, тому що понад 170 депутатів уже перехворіли на Covid, а деякі з них — вже тричі. Ми будемо збиратися на позачергові засідання для розв’язання важливих питань, аби законотворча діяльність не припинялася. Звичайно, такі епідеміологічні стрибки загальмовують діяльність, але я дуже сподіваюся, що з основними завданнями ми впораємося, — зазначив він.

Стефанчук додав, що, зважаючи на важливість дотримання карантинних заходів, чимало засідань та нарад проводяться онлайн.

Читайте також

Перший заступник спікера зазначив, що оскільки парламент України є єдиним законодавчим органом, необхідно мати запобіжник у разі, якщо він не може зібратися і прийняти важливі рішення.

Ми маємо запровадити для виключного переліку питань можливість дистанційного голосування. Водночас не треба нічого вигадувати — ці речі зараз прекрасно працюють у Європейському парламенті. Мені відверто було прикро, бо в Україні розробили перший такий законопроєкт у Європі, а ми чекали, поки європейці це запровадять, — вважає Стефанчук.

Нагадаємо, 19 березня Верховна Рада пішла на тритижневий карантин через запровадження локдауну в Києві.

1