Вибивали двері та вимагали кисень: на лікарню в Миколаєві напали родичі хворої на COVID-19

В області досі дефіцит кисню, а міська влада мовчить
Вибивали двері та вимагали кисень: на лікарню в Миколаєві напали родичі хворої на COVID-19
Хворий на коронавірус у лікарні під киснем Фото: carpathia.gov.ua
5 Листопада 2021, 14:41
читать на русском

На територію Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб (обласна "інфекційка") вночі увірвалася група незнайомих людей, які зламали шлагбаум, почали вибивати двері до приймального спокою. Вони накинулись з погрозами на персонал та вимагали кисень.

Про це повідомила головна лікарка медзакладу Світлана Федорова у Facebook.

Нічне свавілля сьогодні. О 00:15 ночі увірвалася група незнайомих людей на територію лікарні. Зламали шлагбаум, почали вибивати двері до приймального спокою. З погрозами накинулися на персонал, з вимогою "Кисень". Тривожна кнопка є. Викликали одразу поліцію. Черговий лікар, медсестра, санітарка-дівчинка. Що вони проти агресії зневірених людей?!, - написала лікарка.

За її словами, згодом виявилося, що слідом в'їхала якась машина (типу "приватна швидка"), без розпізнавальних знаків. Там була вкрай важка хвора на коронавірус, в агональному стані, сатурація 35. У цій автівці не було ні кисню, ні умов транспортування такої хворої.

Виявилося, що пацієнтка надійшла до Новобузької ЦРЛ 03.11.21 року, де не було кисню та не було того, хто міг надати їй допомогу. Родичі хворої вирішили не чекати смерті, а шукати допомоги.

Федорова зазначила, проблема з дефіцитом кисню досі є, яку міська влада не вирішує, щоразу обіцяє "завтра".

Щодня в мене з самого ранку під кабінетом стоять родичі. Щодня сотні дзвінків та десятки повідомлень у месенджер. "Не приймають у 5 міськлікарню, вимагають, щоб разом із хворим привезли кисень свій", "Родичка в 1 міськлікарня - сатурація 60, не забирають у реанімацію, немає місць", "Ми зі Снігурівки - немає кисню та реанімації, заберіть нас" і і т.д., - написала вона.

Головна лікарка Миколаївської "інфекційки" наголосила, сама знайшла виробника, знайшла людей, які сплатять за кисень доставку 20 тонн. Від влади потрібно було дати бюрократичну "відмашку" на відправлення машини, але за три дні досі нічого.

На думку Федорової, міська влада боїться взяти на себе відповідальність без вказівки зверху (а туди ж рапортують, що все чудово).

Нагадаємо, що дефіцит кисню виник у Миколаївському обласному центрі лікування інфекційних хвороб (обласна "інфекційка"). При цьому влада заявляє, що все під контролем і кисню достатньо.

А секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у деяких містах лікарні не можуть розрахувати точний об'єм кисню, який необхідний для ковід-хворих.

Читайте також

1