У лікарнях не можуть розрахувати об'єм необхідного кисню - Данілов

Один із заводів, що виробляє кисень для хворих, відновив свою роботу
Важливо
У лікарнях не можуть розрахувати об'єм необхідного кисню - Данілов
Хворі на коронавірус, чоловік перебуває під балоном з киснем Фото: Міністерства охорони здоров’я України
29 Жовтня 2021, 14:22
читать на русском

У деяких містах лікарні не можуть розрахувати точний об'єм кисню, який необхідний для ковід-хворих.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у програмі "Право на владу".

Справа у тому, що запастись киснем у тих обсягах, які потребують хворі, не можливо. Те, що стосується цих двох заводів, які зупинились, це не була профілактика. Це була необхідність. Станом на сьогодні вони вже працюють та нема проблем. Тобто один завод уже працює, а інший працюватиме від неділі.  Є "штучні" проблеми у деяких містах: там не можуть розрахувати, скільки їм потрібно кисню через те, що кількість хворих постійно зростає, - сказав Олексій Данілов.

Він зазначив, що більшості ковід-пацієнтів потрібен кисень, а зараз у лікарні перебуває 47 964 хворих на COVID-19. Тому за пацієнтами повинна слідкувати не лише центральна влада, але й громада міста, мер та управління охорони здоров'я.

Не може тільки пан Ляшко відповідати за всі 497 лікарень, які працюють із хворими на коронавірус. Я зауважу, що у нас 47 964 людини перебуває у лікарні. Ми очікуємо, що в Україні буде 50-52 тисячі хворих. У лікарні буде 90 тисяч місць. Хворим потрібен кисень. І я сподіваюсь, що таких інцидентів із заводами вже не буде, - додав Данілов.

Нагадаємо, в Одесі склалася критична ситуація із забезпеченням киснем медичних закладів, які надають допомогу хворим на коронавірус.

Читайте також