У лікарнях Києва зросла кількість кисневозалежних дітей з коронавірусом - Кличко

До лікарень Києва із ковідом потрапили двоє немовлят
Важливо
У лікарнях Києва зросла кількість кисневозалежних дітей з коронавірусом - Кличко
Лікарня Фото: КМДА
14 Квітня 2021, 14:42
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як лікують від коронавірусу дітей у міській дитячій інфекційній лікарні.

Під час онлайн-брифінгу він продемонстрував відео з медзакладу.

За його словами, у лікарнях столиці спостерігають складніший перебіг коронавірусної хвороби у дітей.

У стаціонарах медзакладів збільшилася кількість дітей, які потребують кисневої підтримки, яких раніше було значно менше. Вчора я перевірив, як лікують пацієнтів у міській дитячій інфекційній лікарні. На сьогодні в медзакладі їх – 41. П’ятеро дітей перебувають на кисневій підтримці. Одна дитина – в реанімації. Медики зазначають, якщо в першу хвилю захворюваності в лікарні потрапляли переважно підлітки, то тепер більшість пацієнтів – дошкільнята. І вони - зі складнішим перебігом хвороби та її наслідками, – розповів Кличко.

Читайте також

За його інформацією, від початку року в міській дитячій інфекційній лікарні медичну допомогу отримали понад 300 дітей. Серед сьогоднішніх пацієнтів, зокрема, двоє малюків, яким по півтора місяця.

Лікарі говорять, що запроваджені в місті обмеження дають перші результати. Але зазначають, що ситуація складна. Тому я звертаюся до всіх: дотримуйтесь елементарних правил, бережіть своїх дітей, – наголосив мер.

Нагадаємо, через погіршення епідеміологічної ситуації в столиці ухвалено рішення про продовження суворих обмежувальних заходів у Києві на два тижні - до 30 квітня.