Кличко розповів про переповнені лікарні та показав, як лікують хворих на ковід

Окремі медзаклади столиці заповнені пацієнтами більше, ніж на 100 відсотків
Головне
Кличко розповів про переповнені лікарні та показав, як лікують хворих на ковід
Кличко відвідав лікарню у Києві Фото: КМДА
7 Квітня 2021, 12:26
читать на русском

У Києві ситуація із захворюваністю на коронавірус погіршується. Кількість хворих та госпіталізованих пацієнтів збільшується.

Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

За його словами, до лікарень столиці минулої доби госпіталізували 183 пацієнти з діагнозом COVID-19. А також – 489 хворих – з підозрою на коронавірус та пневмоніями. Тобто загалом в стаціонари медзакладів за добу потрапили 672 людини.

Заповненість ліжок в комунальних медзакладах сьогодні – понад 77 відсотків. Хочу підкреслити, що деякі комунальні медзаклади, що приймають хворих на коронавірус киян, вже заповнені. Деякі навіть більше, ніж на 100 відсотків,– сказав Кличко.

Читайте також

Він також показав, як лікують хворих на коронавірус у столичній лікарні № 3.

У цій лікарні, за словами мера, працюють вже на 110 відсотків від потужності.

За словами мера, ситуація в столиці – дуже складна. У місті є підготовлені вільні місця в пологових будинках і в дитячих лікарнях. А більшість інших медзакладів, що приймають хворих на коронавірус, – заповнені.

Місто продовжує шукати можливості і готувати додаткові ліжка. Приймати пацієнтів із COVID-19 готуються, зокрема, в протитуберкульозному диспансері. Там сьогодні ремонтують систему подачі кисню. Облаштовують ліжка. І вже набирають фахівців, які лікуватимуть хворих на коронавірус, - розповів мер.

5 квітня мер Києва Віталій Кличко розповів про можливість запровадження комендантської години у столиці при подальшому зростанні захворюваності на коронавірус.

Читайте також наш матеріал: Україна переживає не хвилю, а цунамі коронавірусу: у медичному колапсі винне МОЗ

1