Нестача кисню: пацієнтів ковідної лікарні в Одесі екстрено евакуювали

Для перевезення 43 пацієнтів задіяли кілька бригад швидкої допомоги
Важливо
Нестача кисню: пацієнтів ковідної лікарні в Одесі екстрено евакуювали
Евакуація пацієнтів Фото: dumskaya.net
27 Жовтня 2021, 11:11
читать на русском

В Одесі склалася критична ситуація із забезпеченням киснем медичних закладів, які надають допомогу хворим на коронавірус.

Як повідомляє місцеве видання "Думська", медики в ніч на 27 жовтня почали евакуацію пацієнтів з відділення обласного центру соціально значущих хвороб, розташованого на вулиці Миколи Міхновського, в інший стаціонар цього ж центру - на вулицю Ядова.

За даними видання, пацієнтів з лікарні екстрено евакуювали через гостру нестача медичного кисню.

Завідувачка реанімаційного відділення Катерина Лотощенко заявила, що переправлення 43 хворих, які перебувають у різному стані, від легкого до виключно важкого, здійснювали кілька бригад швидкої допомоги.

Для забезпечення безперебійної роботи кисневої станції працівники ДПЕК "Одеські електромережі" доставили на місце потужний електрогенератор.

Видання пише, що в мерії Одеси заперечують нестачу кисню в лікарнях та звітують про цілий парк переносних кисневих концентраторів. Однак фахівців кажуть протилежне - концентратори не здатні замінити високопотоковий кисень, який життєво необхідний для пацієнтів реанімаційних відділень та інших тяжких хворих.

"Думська" нагадує, що  для пацієнтів, які інфіковані штамом "Дельта" та перебувають у реанімаційних палатах, необхідний високопоточний кисень — до 50 літрів на хвилину, його потрібно подавати безперервно, 24 години на добу, сім днів на тиждень. Таким чином, потреба одного важкохворого пацієнта становить приблизно 70 тисяч літрів кисню на день.

Нагадаємо, 22 жовтня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час виступу у Верховній Раді заявив, що в Україні два заводи з виробництва медичного кисню призупинили свою роботу через технічні несправності.

26 жовтня Ляшко заявив, що Україна почала закуповувати кисень у Польщі.

Читайте також

1