Нестача кисню для ковід-пацієнтів може бути диверсією - Радуцький

В Україні всі кисневі заводи є приватними
Нестача кисню для ковід-пацієнтів може бути диверсією - Радуцький
Хворі на коронавірус, чоловік перебуває під балоном з киснем Фото: Міністерства охорони здоров’я України
28 Жовтня 2021, 11:17
читать на русском

Голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що нестача кисню для ковід-пацієнтів може бути диверсією.

Про це повідомив Михайло Радуцький, передає "Україна 24".

Перше - це те, що.. І сьогодні вже СБУ і силові структури почали займатися цим питанням, бо є підозри, що це може бути так само диверсія, бо чомусь саме на прогнозований пік епідемії два найпотужніших кисневих заводи стали на технічну профілактику. На прохання Уряду перенести технічну профілактику там відповіли, що це неможливо, - сказав Михайло Радуцький.

За його словами, заводи вийдуть із профілактики 2 листопада. Проте в Україні всі кисневі заводи є приватними.

Він зазначив, що в усіх областях є кисень.

В Одесі, наприклад, по цій лікарні вже розібралися. Там є політична складова, а кисень був. Я сьогодні мав розмову з Одеською держадміністрацією та облрадою. Там не все так просто - нехай правоохоронні органи та обласна адміністрація розбираються. Концентратори там були в лікарнях. Навіть якщо кисень у балоні не був, то там були концентратори, - пояснив Радуцький.

Михайло Радуцький додав, що штам Дельта збільшив кількість кисневозалежних пацієнтів на 10-15%. Тому на добу Україні потрібно 344 тонни кисню.

Нагадаємо, Україна почала закуповувати кисень для лікарень, де лікують хворих на коронавірусну інфекцію, в Польщі.

Читайте також

1