Хворі на COVID-19 споживають у 5-6 разів більше кисню - Ляшко

У більшості госпіталізованих виявляють штам "Дельта"
Хворі на COVID-19 споживають у 5-6 разів більше кисню - Ляшко
Хворі на коронавірус, чоловік перебуває під балоном з киснем Фото: Міністерства охорони здоров’я України
24 Жовтня 2021, 00:05
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що споживання медичного кисню одним пацієнтом, інфікованим штамом "Дельта", зросло у 5-6 разів, у порівнянні із госпіталізованими у попередні хвилі пандемії.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Люди, які оперують цифрами та щодня відвідують лікарні бачать, як зросло у 5-6 разів споживання кисню на одного пацієнта госпіталізованого з "Дельтою", - сказав міністр.

За його словами, середні витрати рідкого кисню в лікарнях на добу у порівнянні з аналогічним періодом квітня 2021 року збільшились вдвічі. Є міста, де споживання кисню сягає 45-50 тонн на добу. Сумарний необхідний розрахунковий піковий кисневий потік по країні: 977 148 (л/хв).

Міністр додав, що для забезпечення потреб у кисні до початку нової хвилі Кабінет міністрів звільнив бізнес від податків та зборів на кисень. Окрім того, була надана можливість використовувати у закладах охорони здоров’я технічний кисень.

Нагадаємо, що Україна постачатиме медичний кисень із Польщі, оскільки два українських основних заводи з його виробництва призупинили свою роботу через технічні несправності.

Читайте також

1