Вибори і карантин: українці назвали головні події року-2020

Найважливішими українці визначили місцеві вибори в Україні та вибори президента США
Головне
Вибори і карантин: українці назвали головні події року-2020
Голосування, вибори в Україні (фото: УНІАН)
16 Грудня 2020, 19:38
читать на русском

Головними подіями року в нашій державі українці визнали місцеві вибори й карантин, а у світі – вибори президента США та епідемію коронавірусу.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова.

Головною політичною подією 2020 року в Україні її громадяни вважають місцеві вибори (33% респондентів), причому більшість вважає цю подію позитивною (54%), і лише 11% — негативною.

На другому місці за важливістю в Україні - епідемія COVID-19 і пов’язані з нею протиепідемічні заходи (карантин, локдаун). Так вважають 23% опитаних. Майже всі респонденти (95%) трактують цю подію як негативну.

Серед інших важливих подій 4,5% опитаних згадали рішення Конституційного Суду про скасування антикорупційних законів, 3% — ухвалення закону про ринок земель сільськогосподарського призначення, 3% — перемир’я на Донбасі, 2% — економічну кризу та зниження рівня життя населення, 2% — підвищення цін на газ та комунальних тарифів, 2% — звільнення полонених, 1% — війну на Донбасі. Жодної важливої події не змогли назвати 20% респондентів.

Читайте також

Головною подією світу 2020 року українці назвали вибори у США (29%). На другому місці - епідемія COVID-19 і пов’язані з нею протиепідемічні заходи (27,5%).

Серед інших подій опитані назвали вибори в Білорусі – 10%, війну в Нагірному Карабаху – 5%, світову економічну кризу – 2%, створення вакцини від COVID-19 – 1,5%. Жодної події не змогли назвати 18%.

Нагадаємо,  за результатами цього ж опитування понад 40% українців вважають президента України Володимира Зеленського найбільшим "Розчаруванням 2020 року", але водночас і "Політиком 2020 року".