Вибори президента у Молдові: Санду обійшла Додона

Опозициціонерка Санду в першому турі президентських виборів в Молдові набрала 45% голосів
Вибори президента у Молдові: Санду обійшла Додона
Майя Санду Фото: Facebook
2 Листопада 2020, 10:26
читать на русском

Лідер опозиційної проєвропейської Партії дії і солідарності Майя Санду в першому турі президентських виборів в Молдові, який відбувся у неділю, 1 листопада, набрала 45% голосів.

Таким чином опозиціонерка обійшла чинного президента Ігоря Додона більше ніж на 10%.

Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії (ЦВК) республіки після обробки 98,6% протоколів у столиці країни - Кишиневі.

Згідно з підрахунками ЦВК, Санду набирає в Кишиневі 45% голосів, Додон - 34,12%. Замикає трійку лідер "Нашої Партії", мер другого за величиною міста країни Бельци Ренато Усатий з 9,5% голосів.

Таким чином, до другого туру, який відбудеться 15 листопада, проходять Додон і Санду, які набрали на даний момент по країні 35,7% і 32,3% голосів відповідно.

Читайте також

Нагадаємо, 1 листопада у Молдові відбувся перший тур виборів президента.

На пост глави держави балотувалося вісім кандидатів, включаючи чинного президента Ігоря Додона, який, згідно з опитуваннями, вважався фаворитом передвиборчої гонки.

Спостережна місія Promo-LEX 1 листопада заявила про більше ніж 300 порушень на виборчих дільницях як у Молдові, так і за кордоном. Зокрема, йшлося про підвезення виборців із Придністров'я і про підкуп виборців.

1