Вибори у Києві: на великих дільницях не вистачає скриньок для голосування

На чотирьох великих дільницях у столиці не забезпечили достатню кількість скриньок для голосування
Вибори у Києві: на великих дільницях не вистачає скриньок для голосування
вибори Фото: oporaua.org
25 Жовтня 2020, 11:11
читать на русском

У Києві на чотирьох виборчих дільницях, що належать до великих, не вистачає скриньок для голосування. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

На великих виборчих дільницях № 800359, №801088, № 800783,№ 800911 замало скриньок для голосування. На дільниці № 800359 у Деснянському районі міста Києва 4 виборчі скриньки, хоча має бути мінімум 6. На дільниці №801088 у Дарницькому районі міста Києва 4 виборчі скриньки, однак таких має бути 6. На дільниці № 800911 у Солом’янському районі міста Києва також 4 виборчі скриньки замість 6, - йдеться у повідомленні організації.

вибори

вибори Фото: oporaua.org

В ОПОРІ повідомили, що після прохання їхнього спостерігача винести ще 2 стаціонарні скриньки голова комісії повідомила, що це всі скриньки, які вони отримали.

вибори

вибори Фото: oporaua.org

Читайте також

Нагадаємо, відповідно до частини 6 статті 62 Виборчого кодексу України кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

Стаціонарні виборчі скриньки розміщуються у приміщенні для голосування таким чином, щоб виборці при підході до них мали можливість проходити через кабіни для таємного голосування.

У неділю, 25 жовтня 2020 року, українці обирають мерів міст, голів селищ, сіл і територіальних громад (ОТГ) та депутатів місцевих рад –сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах. У Києві, крім виборів міських голови і ради, відбудуться вибори районних у місті рад.

На вході до виборчих дільниць відбуватиметься ініційоване опитування Зеленського, де виборців проситимуть відповісти на 5 актуальних запитань.

1