Вибух будинку на Позняках: на місці рятувальники виявили арсенал зброї – КМДА

Власника квартири затримали
Головне
Вибух будинку на Позняках: на місці рятувальники виявили арсенал зброї – КМДА
Фото: УНІАН

В одній із квартир будинку на вулиці Соломії Крушельницької у Києві, де в червні цього року стався вибух, рятувальники знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси, а також вибухонебезпечні рідини.

Про це повідомили у Департаменті муніципальної безпеки КМДА.

Учора, 14 жовтня, приблизно о 14:00, під час проведення робіт із повернення речей мешканців будинку на Соломії Крушельницької, 1/5, в одній із квартир знайдено нелегальну вогнепальну зброю. Зокрема, із квартири вилучено пістолети, рушниці, боєприпаси та ємності, попередньо, із вибухонебезпечною речовиною. Відкрито кримінальне провадження. Вилучену зброю, боєприпаси та ємності передано до поліції для проведення слідчих дій. Власника квартири затримано, – йдеться в повідомленні.

Раніше, 3 жовтня рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби “Київська служба порятунку” розпочали пошук та повернення особистих речей мешканцям будинку, пошкодженого внаслідок вибуху у червні.

Нагадаємо, що внаслідок вибуху в десятиповерхівці 21 червня загинули п’ятеро людей. Один із під’їздів був зруйнований із четвертого по восьмий поверхи. Без житла залишилися 125 людей.

У серпні в Управлінні з питань цивільного захисту повідомили, що керівництво міста поставило завдання повністю розібрати постраждалий від вибуху будинок до початку опалювального сезону.