Вибух газопроводу під Лубнами: вогню вже немає

А газ скоро увімкнуть усім
Вибух газопроводу під Лубнами: вогню вже немає
Пожежа на газогоні (скріншот відео)

У неділю, 10 січня, на місці розгерметизації газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" у Полтавській області факельного горіння немає. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

В результаті відключення ГРС "Вишневе" після вибуху припинили газопостачання 17 населених пунктів Лубенського району: Лазірки, Новооржицьке, Райозеро, Тарасенкове, Вишневе, Яблуневе, Воронинці, Черевки, Хорошки, Нове, Загребельне, Тимки, Пилиповичі, Несено-Іржавець, Полуніївка, Козаче.

Також повідомляється, що небезпечних речовин у повітрі не виявлено.

Читайте також

Своєю чергою, у пресслужбі "Лубнигаз" виданню УНІАН повідомили, що відновлення газопостачання для жителів Лубенського району після вибуху на газопроводі розпочнеться за кілька годин.

Зокрема, ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" ("Укртрансгаз") повідомив про можливість подачі газу на ГРС "Вишневе" протягом 1 - 1,5 години. Наразі без газу залишаються 2860 домогосподарств, 4 сільради та 7 бюджетних установ.

До постраждалих населених пунктів направлені відповідні підрозділи "Лубнигазу", що будуть проводити відновлення газопостачання побутовим споживачам.

Нагадаємо, 9 січня під Лубнами поблизу села Новаки сталася масштабна пожежа, ймовірно, на газопроводі. Перед тим мешканці довколишніх будинків чули гучний вибух.

АТ "Лубнигаз" повідомляє, що на магістральному газопроводі, який обслуговує "Оператор газотранспортної системи України" (Укртрансгаз) стався вибух на ділянці, поблизу с. Калайдинці.

1