Вибух газу у Кропивницькому: одна людина загинула, троє постраждали - фото

Серед постраждалих двоє дітей
Вибух газу у Кропивницькому: одна людина загинула, троє постраждали - фото
Вибух у Кропивницькому Фото: kr.dsns.gov.ua
3 Лютого 2022, 09:30
читать на русском

У місті Кропивницький (Кіровоградська область) у дев'ятиповерхівці стався потужний вибух, внаслідок чого загорілася одна з квартир на другому поверсі.

Як повідомили в обласній Службі порятунку, вибух газу стався під час аварійних робіт - під вечір 2 лютого у багатоповерхівці на вулиці Попова. Унаслідок вибуху одна людина загинула, троє - постраждали, серед них двоє дітей.

Начальник служби з надзвичайних ситуацій Кіровоградської області Віталій Миронюк повідомив, що один із травмованих – працівник аварійної газової служби, який працював у цьому будинку на момент вибуху. Під час вибуху опіки отримали двоє дівчат 13 і 8 років. Менша дівчинка потрапила до реанімації обласної дитячої лікарні, у неї опіки 30 відсотків поверхні тіла. 13-річна дитина у стані середнього ступеня тяжкості.

У ДСНС кажуть, що вибухом одну квартиру було зруйновано повністю, а понад 70 помешкань було пошкоджено.

На місці події цілодобово працюють рятувальники, які проводять огляд будівельних конструкцій будинку, оцінюючи ступінь їхніх руйнувань і ризики, а також проводять розбір зруйнованих елементів. Також працює оперативний штаб з надання допомоги постраждалим та пересувний пункт управління ГУ ДСНС в області. Поліцейські забезпечують охорону порядку та комунальні служби здійснюють ліквідацію наслідків руйнувань, - йдеться у повідомленні.

Щоб підтримати громадян, чиї помешкання зазнали пошкоджень, на місці події зранку працюють психологи ГУ ДСНС в області, які надають психологічну допомогу всім, хто цього потребує.

На місці вибуху розгорнуто пересувний пункт управління та пункт обігріву.

Сьогодні, 3 лютого, буде проведена детальна будівельно-технічна експертиза для визначення стану будівельних конструкцій, після чого будуть продовжені роботи по розбору конструкцій. Також відбудеться засідання комісії з питань ТЕБ та НС.

Читайте також

1