Вибух на цукровому заводі на Київщині: у якому стані постраждалі

На самому підприємстві відмовились прокоментувати подію
Вибух на цукровому заводі на Київщині: у якому стані постраждалі
Вибух на цукровому заводі у Гребінках Фото: https://t.me/novynylive/8904
7 Вересня 2021, 05:09
читать на русском

Постраждалі в результаті парового вибуху на приватному цукровому заводі в Гребінках на Київщині, який стався ввечері 5 вересня, отримали сильні опіки ніг та спини. Троє із п'яти потерпілих досі у тяжкому стані та з опіками ніг перебувають у лікарні. Ще двоє - уже лікуються дома.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Як розповіла родичка потерпілої Зінаїда Іванівна, її невістка одна з п'яти постраждалих. Вона перебуває чи не в найважчому стані.

Крім того, від госпіталізації відмовились двоє її колег. Ще двоє працівників - у столичній лікарні, у них тяжкі опіки ніг та частково спини.

Приватний завод в Гребінках, де стався паровий вибух, збудований ще в ХІХ сторіччі. Працює по сезонах - з вересня по грудень, після збору врожаю. За словами потерпілих, напередодні саме запускали виробництво цукру, коли один з котлів вийшов з ладу.

При цьому на самому заводі відмовились прокоментувати подію, а в поліції ще встановлюють причини прориву. При за цим фактом було відкрито кримінальне провадження.

Або це дії працівників призвели до цієї аварії, або - це порушення з боку посадових осіб, які не дотрималися охорони праці, внаслідок чого були травмовані саме працівники, - розповів начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

За словами медиків, жодному з п'яти постраждалих, які попеклися окропом, нічого не загрожує. Але попереду їх чека довге і болюче лікування.

Нагадаємо, у вересні минулого року у Голосіївському районі Києва стався вибух на пивоварному заводі Carlsberg Ukraine. В результаті постраждали дві особи.

Читайте також

1