Вибух на Позняках: п’ятьом службовцям "Київгазу" повідомлено про підозру

Працівники "Київгазу" порушили процедуру повірки лічильників
Вибух на Позняках: п’ятьом службовцям "Київгазу" повідомлено про підозру
Будинок на Позняках, який постраждав внаслідок вибуху
26 Квітня 2021, 18:35
читать на русском

За фактом вибуху у житловому будинку на Позняках, що стався 21 червня 2020 року, повідомлено про підозру першому заступнику голови правління АТ "Київгаз" та ще чотирьом службовим особам АТ "Київгаз".

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Відповідно до висновку судової експертизи службові "Київгазу" під час повірки побутових лічильників газу у будинку по вул. Соломії Крушельницької, 1, допустили порушення правил безпеки систем газопостачання та інших інструктивних матеріалів в частині встановлення технологічної перемички у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу.

У результаті порушення відбувся вибух газу, що призвів до обвалу конструкцій десятиповерхового багатоквартирного житлового будинку, загибелі 5 осіб та травмування 3 людей.

Крім того, внаслідок втрати житла мешканцям будинку заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму понад 53 млн грн.

За результатами розслідування першому заступнику голови правління АТ "Київгаз", трьом головним інженерам Управлінь експлуатації газового господарства та начальнику служби охорони праці АТ "Київгаз" повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, особою яка зобов’язана їх дотримуватись, що спричинило загибель людей.

Зазначеним особам вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов’язком носити електронний засіб контролю.

Читайте також

Крім того, вживаються заходи до заочного повідомлення про підозру ще одній особі, яка з серпня 2020 року перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, внаслідок вибуху у Києві в десятиповерхівці 21 червня загинули п’ятеро людей. Один із під’їздів був зруйнований із четвертого по восьмий поверхи. Без житла залишилися 125 людей.

1