Від +10 до +35 градусів: прогноз погоди на п'ятницю

На півночі України північно-східний вітер розганятиметься до 15-18 метрів за секунду
Від +10 до +35 градусів: прогноз погоди на п'ятницю
Літо, погода (Фото: Парламент.ua)
12 Серпня 2022, 18:51
читать на русском

У п'ятницю в Україні стовпчики термометрів показуватимуть від 10 до 35 градусів тепла.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Почнемо від найсвіжішого повітря у західних областях України, очікується +20+25 градусів. Ні, навіть почнемо з Карпат - там завтра +10+16 градусів. Далі - тепліше. У північних та центральних областях України +25+29 градусів. На Полтавщині, у Кропивницькому з районами та на Сумщині +27+30 градусів. У південній частині України вже +28+33 градуси. І повний розворот термічного віяла - на сході передбачається у п'ятницю +30+35 градусів, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що у західних регіонах, ввечері на Житомирщині, Вінниччині, Одещині очікуються періодичні дощі з грозами. На решті територій істотних опадів не передбачається, проте найближчої ночі локальні дощі можливі на Запоріжжі та в центральних областях.

Своєю чергою у північних областях північно-східний вітер часом розганятиметься до 15-18 метрів за секунду.

У Києві переважатиме погода без опадів. Протягом дня очікується +27+29 градусів. Проте буде північно-східний рвучкий вітер.

На Маковія в Україні скрізь буде тепло, на сході та півдні спекотно. Ближче до Спаса спека охопить всю Україну, у східній частині та на південному сході можливо до +36+40 градусів, - додала Діденко.

Нагадаємо, за даними синоптиків, останній місяць літа буде в Україні спекотним, опади випадатимуть нерівномірно.

1