Від +20 до +31 градусу: синоптикиня прогнозує температурний контраст в Україні

Дощі очікується у західних та північних областях, ввечері на Вінниччині, Черкащині та Одещині
Від +20 до +31 градусу: синоптикиня прогнозує температурний контраст в Україні
Літо Фото: Pexels

У п'ятницю, 15 липня, в Україні очікується температурний контраст. Стовпчики термометрів показуватимуть від 20 до 31 градусу тепла.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

У західних областях вдень очікується +21+25 градусів, на Закарпатті та у Чернівецькій області +23+26 градусів, тобто, трохи тепліше. Найхолодніше буде в Карпатах,+13+18 градусів. У північних областях максимальна температура повітря не перевищить +20+24 градусів. У центральних областях передбачається +25+29, у Кропивницькому та Дніпрі з районами практично спека, місцями до +30 градусів, - сказала Наталка Діденко.
На Луганщині та Донеччині буде +25+30 градусів, на Харківщині від +25 до +27 градусів. У південній частині очікується спека +27+31 градусу.

Своєю чергою завтра дощі очікуються місцями у західних та північних областях, а ввечері ймовірні на Вінниччині, Черкащині та Одещині. На решті території переважатиме суха погода.

У Києві стовпчики термометрів показуватимуть близько 22 градусів тепла.

У столиці завтра суттєві опади малоймовірні, хіба що в окремих районах можливий невеликий дощ - адже досить близько розташується волога повітряна маса, - додала вона.
Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в липні температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.