Від 200 до 500 вбитих щодня: Арахамія про втрати ЗСУ на війні

У боротьбі з рф Україні не вистачає зброї
Важливо
Від 200 до 500 вбитих щодня: Арахамія про втрати ЗСУ на війні
Українські військові, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
16 Червня 2022, 14:14
читать на русском

На Сході України щодня гине від 200 до 500 українських військових, тоді як поранення отримають до тисячі людей.

Про це повідомив представник української переговорної делегації та голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає Axios. 

Щодня на Донбасі на сході України гине або отримує поранення до 1000 українських солдатів, у середньому від 200 до 500 вбитих і набагато більше поранених, - сказав Давид Арахамія.

Він зазначив, що число вбитих українських військових значно зросло за останні два тижні.

За словами Арахамії, українським військовим не вистачає зброї та боєприпасів для боротьби з рф.

У нас є люди, навчені атакувати, контратакувати, але для цього потрібна зброя, - пояснив він.

Також Арахамія пояснив, що українська сторона не сідає за стіл переговорів через те, що переговорна позиція України досить слабка.

Наша переговорна позиція насправді досить слабка, тому ми не хочемо сидіти за столом, якщо ми в такій позиції. Нам потрібно якось змінити її, - повідомив він.

Нагадаємо, 1 червня президент Зеленський заявив, що на війні щодня гинуть 60-100 українських військових, а 500 отримують поранення.

У квітні глава держави повідомляв, що за час війни загинули до трьох тисяч українських військових. Ще близько 10 тисяч українських захисників та захисниць отримали поранення.

Міністр оборони Резніков у червні заявив, що Україна через війну щодня до сотні наших бійців, а поранення щоденно отримують 500 захисників.