Від 7 березня у Чернівецькій та Житомирській областях не зупинятимуться поїзди

Ці області належать до "червоної" зони карантину
Головне
Від 7 березня  у Чернівецькій та Житомирській областях не зупинятимуться поїзди
Поїзд (фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia)
2 Березня 2021, 19:58
читать на русском

За рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків у Чернівецькій і Житомирській областях.

Про це з посиланням на пресслужбу "Укрзалізниці" повідомило агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС щодо "червоних" карантинних зон, "Укрзалізниця" з 7 до 12 березня (з можливістю продовження до кінця дії посиленого карантину) призупинить продаж квитків у Чернівецькій і Житомирській областях.

Також будуть обмежені висадка та посадка пасажирів з уже придбаними квитками на дати після 7 березня 2021 року включно.

Водночас пасажирам із квитками до Чернівців, Житомира та інших населених пунктів цих областей доступні для висадки та посадки інші станції за маршрутом прямування поїзда, якщо ці станції розташовані за межами "червоної" зони.

Наголошуємо, що до 6 березня включно всі пасажири з отриманими квитками зможуть безперешкодно дістатися місця призначення залізницею. Також обмеження не стосуватимуться пасажирів, чиї рейси розпочнуться о 00:00 7 березня і завершаться вже під час дії обмежень, - зазначається в повідомленні "Укрзалізниці".

Читайте також

Також в "Укрзалізниці" зазначили, що постанова Кабінету Міністрів України №154 передбачає можливість призначення спеціальних рейсів для доставлення людей із зони карантину, тому "Укрзалізниця" наразі проводить переговори з відповідними ОДА на замовлення таких рейсів, про що буде повідомлено додатково.


Контекст. 1 березня Житомирську область перевели до "червоної" зони карантину через різке зростання хворих на коронавірус. За останній місяць захворюваність на коронавірус в області зросла втричі. Ще раніше  до червоної зони карантину потрапили Івано-Франківська і Чернівецька області.

1