Від коронавірусу в Україні померло друге немовля за тиждень

У загиблих малюків були супутні хвороби
Від коронавірусу в Україні померло друге немовля за тиждень
Дитина (Фото: Pixabay)
31 Березня 2021, 16:14
читать на русском

В Харківській області за останній тиждень зареєстровано 6720 нових випадків СОVID-19, зростання у порівнянні з минулим тижнем склало 28%.

Як зазначили у Харківському обласному лабораторному центрі МОЗ України, особливістю "третьої хвилі" ковіду є збільшення питомої ваги дітей серед захворілих до 7,7% проти 3,0% у січні.

Перебіг хвороби у дітей набув більшої важкості. За останні три дні від коронавірусу померло дві дитини, - йдеться у повідомленні.

У лабораторному центрі зазначають, що за весь період епіднагляду за СОVID в Харківській області це - перші діти, в яких інфекція забрала життя.

Читайте також

Дитина 11 років з Нововодолазького району понад два тижні перебувала в реанімації, була уражена ще одним небезпечним збудником – герпесвірусом. Дитина двох місяців з м. Бахмут Донецької області мала супутню патологію – вроджені вади серця, перебувала у нашій області на стаціонарному лікуванні. Всього в Україні померло від СОVID-19 вже 20 дітей, - зазначили у центрі.

В області у поточному місяці захворіло 1334 дитини. За віком – більшість учні загальноосвітніх закладів, дошкільники складають 38,9%, троє немовлят, народжених від хворих матерів.

Нагадаємо, раніше двомісячна дитина померла від коронавірусу у Донецькій області  - в Маріуполі.

Днями у Харкові помер 11-річний школяр з Нововодолазького району, який понад два тижні перебував у реанімації та був вражений ще одним небезпечним збудником - герпесвірусом.