Від заморозків до гроз: погодне різноманіття в Україні збережеться на вихідних

На українців також очікують дощі, тумани. пориви вітру та коливання температури
Від заморозків до гроз: погодне різноманіття в Україні збережеться на вихідних
Весна, погода (Фото: Парламент.UA)
29 Квітня 2023, 08:54
читать на русском

29 квітня погода в Україні здивує своєю різноманітністю. Зокрема, можуть бути, як заморозки, дощі з грозами, поривчастий вітер, так і ясна погода без опадів з температурою до +17.

Про це повідомляє  Укргідрометцентр.

По всій Україні очікується мінлива хмарність. Крім того:

  • у східній та південно-східній частині вночі помірні;
  • у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях місцями значні дощі, грози, вдень невеликий дощ; температура вночі 6-11°, вдень 12-17°;

На решті території без опадів; температура вночі 1-6° тепла.

Вранці у Донецькій та Луганській областях місцями туман.

У західних, більшості північних, Вінницькій та Черкаській областях заморозки у повітрі 0-5°; в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській областях заморозки на поверхні ґрунту 0-3°; температура вдень 10-15° тепла.

Вітер північно-західний з переходом на північно-східний, у західних областях - південно-східний, 5-10 м/с, у більшості південних, центральних, Харківській та Сумській областях місцями пориви 15-20 м/с.

На високогір'ї Карпат без опадів; температура вночі 0-5° морозу, вдень 1-6° тепла.

Нагадаємо, за прогнозом Українського гідрометцентру травень 2023 принесе в Україну погоду у межах кліматичної норми. Середня місячна температура передбачається 14-18° тепла, в горах 10-13°. Щодо опадів, то їх місячна кількість очікується  35-72 мм, що в межах норми. Лише на Закарпатті та Прикарпатті випаде 132-170 мм опадів, що дещо більше за норму.

Читайте також

1