Відомий у Києві політтехнолог-аферист намагався "віджати" завод дитячого харчування на Полтавщині (відео, фото)

У 2019 році цей же політтехнолог "продавав посади" в Укроборонпромі, називаючись радником Зеленського
Головне
Відомий у Києві політтехнолог-аферист намагався "віджати" завод дитячого харчування на Полтавщині (відео, фото)
19 Травня 2023, 10:42
читать на русском

Правоохоронці викрили масштабну аферу, метою якої було рейдерське захоплення Хорольського заводу дитячого харчування на Полтавщині. Організатором шахрайських дій виявився адвокат та власник медіахолдингу, який використовував підконтрольні інформресурси з метою тиску та шантажу на бізнесменів та політиків.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

Фігурант раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. За одним з останніх звинувачень справа "чорного" політтехнолога на даний час слухається у суді.

Проте навіть це не стало на заваді в організації рейдерського захоплення потужного підприємства з виробництва дитячих продуктів та залучення фінансування зазначеної оборудки у розмірі 530 000 доларів США під керівництвом колишнього заступника міністра сільського господарства рф.

До складу злочинного угруповання входили також особи, які представляли силовий блок, адвокати, нотаріуси та, навіть, кримінальний авторитет.

За даними слідства, у липні 2022 року із метою незаконного заволодіння 100% статутного капіталу заводу дитячих продуктів на Полтавщині, учасники злочинної групи незаконно перереєстрували підприємство на підконтрольних осіб. Внаслідок таких дій було завдано збитків на суму понад 250 млн грн.

18 травня поліція заарештувала 9 основних членів банди.

Як стало відомо нашому виданню з власних джерел та за публікаціями в деяких ЗМІ, організатором злочинної групи є відомий у столиці адвокат і медійник, власник медіахолдингу "МХП", шеф-редактор політичних журналів "Рейтинг" та "Persona.ТОР" Ігор Мізрах.

У ході супроводження кримінального провадження  No 12022170590000196 від 30.07.2022  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 365-2, ч. 1 ст. 366 КК України, встановлено, що на території України діє злочинна організація, учасники якої шляхом обману, зловживаючи довірою під приводом придбання активу (частки) в ТОВ "Хорольський завод дитячих продуктів харчування" заволоділи грошовими коштами на загальну суму 530 тисяч доларів США, - прокоментувало джерело у правоохоронних органах. - Крім цього організатори та учасники злочинної організації шляхом підробки офіційних документів, втручання в державні реєстри, вчинили "рейдерське" захоплення ТОВ "Хорольський завод дитячих продуктів харчування".

До затримання Мізрах кілька місяців переховувався у лікарнях. Адвокату вручили підозру за п`ятьма статтями Кримінального кодексу України. Запобіжним заходом, як пише видання "Страна", йому обрали тримання під вартою без можливості внесення застави.

Відтак, якщо вину Мізраха доведуть, його очікує до 12 років позбавлення волі.

Зауважимо, що у Мізраха вже були проблеми з законом. На нього були заведені 7 кримінальних справ за шахрайство та підробку документів, але усі згодом закривалися і вирішувалися "полюбовно". Найгучнішою ж була справа про "продаж посад" в Укроборонпромі у 2019 році. Тоді представляючись співробітниками Офісу президента Зеленського, Мізрах та його поплічники вимагали $570 тисяч доларів від потерпілого за призначення його заступником директора "Укроборонпрому".

Детальніше про те, хто такий Ігор Мізрах, читайте у нашому досьє тут.

1