Відомо, скільки грошей заробітчани з Польщі надсилають родичам в Україну

Доходи українців впали більше ніж на третину через курс валюти
Відомо, скільки грошей заробітчани з Польщі надсилають родичам в Україну
Заробітчани Фото: Pexels
22 Серпня 2022, 21:43
читать на русском

В середньому українці, які працюють у Польщі на робітничих спеціальностях, заробляють 28-32 тис. грн на місяць. Майже 75% працевлаштованих українців в Польщі надсилають частину коштів своїм родичам в Україну, з них понад 35% – більш ніж половину заробітку.

Про це повідомляють в аналітичному центрі міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal, де і надали роботу респондентам.

Як свідчать результати опитування:

  • 74,5% опитаних працевлаштованих українців надсилають кошти своїм родичам в Україну,
  • з тих, хто відправляє гроші в Україну, 35,4% респондентів надсилають більш ніж половину заробітку, 39,1% — менше половини,
  • усього 10,9% не надсилають взагалі.

Однак 14,6% респондентів перевезли сім'ї до себе у Польщу, тому і зникла потреба у грошових переказах.

Аналітики центру додають, що середня зарплата на робітничих спеціальностях, які переважно займають українці, становить 28-32 тис. грн на місяць (це 3500-4000 злотих).

Доходи українців впали більше ніж на третину через курс валюти. У той час неможливість чоловіків перетинати кордон заради заробітку підштовхує жінок до рішення їхати працювати в європейські країни та підтримувати грошима свої сім’ї в Україні.

Ми прогнозуємо зростання зарплат у Польщі восени й ми переконані, що це неодмінно стане поштовхом для переказів ще більших коштів для підтримки своїх родичів та економіки України загалом — цитує директора департаменту рекрутації міжнародного агентства працевлаштування Gremi Personal Анну Джоболду пресслужба компанії.

Також не варто очікувати обвалу валютних переказів в Україну через неможливість чоловіків їздити на заробітки. Оскільки цього року багато працевлаштовано жінок,  які значною мірою компенсують цю нестачу.

В опитуванні взяли участь 1550 українців, що легально працюють в Польщі від початку повномасштабної війни.

Читайте також

1