"Омріяний СРСР" вже близько: Польща припинить видавати візи громадянам росії

Візовий бан насувається на росіян
Головне
"Омріяний СРСР" вже близько: Польща припинить видавати візи громадянам росії
Прапор Польщі Фото: Kaboompics Pexels
15 Серпня 2022, 06:00
читать на русском

У Польщі планують розробити механізм, який дозволить припинити видачу віз громадянам росії.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Пьотр Вавжик, пише "Європейська правда".

Також Польща підтримає заборону на видачу шенгенських віз росіянам на загальноєвропейському рівні та розширення санкцій ЄС проти РФ. Вавжик наголосив, що не всі країни на це згодні.

Проти цього виступають великі країни-члени, включаючи Німеччину, Францію та Нідерланди. У зв'язку з тим, що неможливо подолати опір цих країн щодо призупинення дії угоди про спрощення візового руху для громадян РФ, Польща працює над новим рішенням, – сказав він.

Крім цього, польська дипломатія вже кілька тижнів веде переговори на цю тему з деякими державами-членами. У МЗС Польщі наголосили, що подібний погляд на ці питання мають також Литва, Латвія та Естонія, Чехія та Словаччина.

Ми можемо очікувати рішення з цього питання в найближчі тижні, – додав дипломат.

Вавжик нагадав, що Польща вже кілька місяців не видає туристичні візи громадянам РФ. Нині їх отримують лише росіяни, які через роботу змушені перетинати польсько-російський кордон, в тому числі водії вантажівок, дипломати, а також особи з "картою поляка" та члени сімей громадян Польщі та інших країн ЄС.

Як написав голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram, це дозволить росіянам пошвидше повернутись в "омріяний СРСР".

Польща також приєднується до рішення Фінляндії, Естонії, Латвії та Данії у їхній спробі запровадити загальноєвропейську заборону на видачу туристичних віз для росіян. Візовий бан наступає на росію. Омріяний ними срср вже близько, - наголосив Єрмак.

Нагадаємо, що Україна закликає партнерів заборонити видавати візи росіянам. Не треба стверджувати, що нібито "не всі" громадяни РФ підтримують війну проти України.

Які країни заборонили/обмежили в'їзд або ускладнили отримання віз росіянам:

  • Не видають віз: Естонія, Латвія, Литва, Чехія.
  • Обмеження за типом віз: Данія, Нідерланди, Бельгія, Японія.
  • Видають лише в окремих випадках: Мальта, Словаччина.
  • Ускладнення процедури видачі: Норвегія, Болгарія.

Читайте також