МЗС України закликає партнерів позбавити росіян віз

Не треба стверджувати, що нібито "не всі" громадяни РФ підтримують війну проти України
МЗС України закликає партнерів позбавити росіян віз
Дмитро Кулеба / Фото з Facebook
11 Серпня 2022, 16:39
читать на русском

Україна закликає партнерів заборонити видавати візи росіянам. Не треба стверджувати, що нібито "не всі" громадяни РФ підтримують війну проти України.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу.

Позиція президента Володимира Зеленського дуже чітка: заборона в'їзду для росіян - це найдієвіша персональна санкція. Не треба розповідати, що "не всі росіяни винуваті". Вони в абсолютній більшості підтримують агресію проти України, воєнні злочини та вбивства, захоплення чужої землі. Тому цілком логічно позбавити їх права перетинати міжнародні кордони допоки вони не навчаться їх поважати, - сказав Кулеба.

Він наголосив, що Україна не сприймає аргумент, що такий крок нібито "обмежить можливість виїзду для тих, хто не підтримує путінський режим".

Для людей, яких переслідують, завжди залишиться можливість політичного притулку, а от російські туристи у футболках (з символікою - ред.) СРСР, літерами "Z" та всі інші подібні їм не мають вештатися іноземними пляжами, пам'ятками, магазинами, ресторанами допоки їхня країна веде криваву загарбницьку війну в Європі, - підкреслив Міністр.

Додамо, канцлер Німеччини Олаф Шольц важко може собі уявити припинення видачі шенгенських віз росіянам.

Він вважає, що відповідальність за початок війни в Україні несуть не пересічні росіяни, а керівництво країни.

Нагадаємо, що звільнення усієї території України від російських окупантів є цілком реалістичним, вважає глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Читайте також

1