Відомого кримінального журналіста підстрелили у Нідерландах

Відомий у країні кримінальний репортер Пітер де Вріс перебуває у лікарні з пораненням голови
Відомого кримінального журналіста підстрелили у Нідерландах
Пітер де Вріс (Фото: ANP)
7 Липня 2021, 23:03
читать на русском

Увечері 6 липня в центрі Амстердама троє молодиків поранили одного з найвідоміших у Нідерландах журналіста, кримінального репортера Пітера де Вріса.

Про це пише Reuters.

Напад трапився увечері, коли журналіст виходив з телестудії. Нападники вистрілили пʼять разів, одна куля потрапила у голову журналіста. Поліція затримала трьох підозрюваних, зокрема ймовірного стрільця.

На зухвалий напад вже відреагувала центральна та місцева влада.

Сьогодні справедливість у нашій країні десь далеко. Вчинено брутальний, боягузливий злочин, — зазначила мерка міста Фемке Халсема.

Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що такий зухвалий вчинок зловмисників шокував країну.

Напад на сміливого журналіста є також нападом на вільну журналістику, яка є життєво необхідною для нашої демократії, для нашої конституційної держави, для нашого суспільства, — зазначив він.

Довідка: 64-річний Пітер де Вріс здебільшого займається викриттям кримінальних злочинів. Він, зокрема, виступав радником і довіреною особою свідка в масштабній справі щодо Рідуана Тагі, який вважається главою кримінальної банди та має прізвисько "машина для вбивств".

Крім того, Вріс є володарем "Еммі" в категорії "Поточні події" 2008 року за розслідування зникнення підлітка Наталі Голловей на Арубі в 2005 році.

Нагадаємо, днями у столиці Грузії Тбілісі сталися сутички між прихильниками і противниками ЛГБТ-спільноти, під час якої побили понад десяток журналістів.

Читайте також

1