Відсутність урожаю з українських портів викличе продовольчу паніку у світі, - Сольський

Наслідки російської агресії для світової економіки очевидні
Відсутність урожаю з українських портів викличе продовольчу паніку у світі, - Сольський
Порт Ольвія (Фото: АМПУ)
9 Травня 2022, 17:54
читать на русском

В Міністерстві аграрної політики заявили, що відсутність нового урожаю з українських портів викличе продовольчу паніку у світі.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Зазначається, що наслідки російської агресії для світової економіки очевидні. Сформовані резерви зерна в іноземних державах орієнтовані лише до нового врожаю.

Звісно, коли в кінці липня з українських портів не буде нового врожаю, в іноземних партнерів почнеться паніка. Зараз вони переплачують за зерно. Дефіцит українського зерна відобразиться глобально на всіх продуктах харчування у всьому світі, - заявив Сольський.

За його словами, Україна не розраховує на якусь фінансову або матеріальну допомогу від партнерів для розв'язання продовольчих потреб, лише просить допомоги у налагоджені логістичних шляхів.

Нагадаємо, що морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон будуть закритими до відновлення контролю над ними Україною після російської окупації.

Читайте також

1