Відтепер "червона зона" матиме інший показник захворюваності

Це якщо захворюваність зберігається протягом 14 днів
Головне
Відтепер "червона зона" матиме інший показник захворюваності
Коронавірус (фото: Pexels)
13 Жовтня 2020, 23:00
читать на русском

Кабінет міністрів України змінив критерій для включення регіонів до "червоної зони" карантину. Зокрема, на зміну динамічному прийшов фіксований показник захворюваності.

Про це на засіданні уряду заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, визначено чіткий показник захворюваності, коли адміністративна зона буде переходити в "червоний рівень" епідеміологічної небезпеки.

Це якщо захворюваність протягом 14 днів становить більш ніж 320 на 100 тисяч населення. До цього показник був динамічним як той, що в п'ять разів перевищує відповідний середній показник по країні, - зазначив Степанов.

Читайте також

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд продовжить карантин в Україні до кінця року. Також в постанову про карантинні обмеження внесуть зміни.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що епідситуація в Україні неспокійна, спостерігається зростання кількості випадків захворювання на коронавірус, і це є загрозливою ситуацією, яка спонукає переглядати протиепідемічні заходи.

На грип і коронавірус можна захворіти одночасно, оскільки це схожі за симптомами та способом передачі інфекції. Існує ризик складного перебігу хвороби, яка може призвести до смерті.

Станом на 12 жовтня, у лікарнях зайнято 62,3% ліжок, які призначені для лікування пацієнтів з COVID-19.

1