Вихователів та тренерів можуть звільнити від мобілізації

Відповідний законопроєкт зареєстрували в Раді
Вихователів та тренерів можуть звільнити від мобілізації
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
6 Вересня 2022, 16:13
читать на русском

В Україні вихователів дитячих садків та спортивних тренерів можуть звільнити від мобілізації.

Про це йшлося в проєкті закону № 7726.

Так на сайті Верховної Ради зареєстрований проєкт змін до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів та тренери (тренери-викладачі) державних/комунальних закладів фізичної культури і спорту (дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні клуби і т.п.) не входять до числа категорій, які відповідно до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Відповідно, під час воєнного стану будь-які працівники названих закладів можуть бути мобілізовані, що ставить під загрозу стабільну роботу цих закладів, - йшлося в повідомленні.

Таким чином пропонують включити названі педагогічно-викладацькі категорії до числа тих, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Зрозуміло, що вмотивовані громадяни, які готові фізично і морально захищати Вітчизну зі зброєю в руках, можуть вступати на військову службу в особливий період на добровільній основі. Але це матиме точечний характер, з можливістю легше вирішувати відповідні точечні кадрові проблеми, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні триває війна та загальна мобілізація, повістки можуть видавати де завгодно, але найчастіше це роблять у людних місцях, оскільки приносити їх додому неефективно – люди можуть не відчиняти двері.

Читайте також

1