Війна може закінчитись порівняно швидко: прогноз від МВС

Однак не виключено, що позиційна війна затягнеться на кілька років
Головне
Війна може закінчитись порівняно швидко: прогноз від МВС
Війна в Україні facebook.com/MinistryofDefence.UA
17 Травня 2022, 11:53
читать на русском

Гаряча фаза війни з великою кількістю артобстрілів, ракетних ударів та загиблих може закінчитися до вересня 2022 року.

Про це заявив радник голови МВС Віктор Андрусів у коментарі Strana.ua.

Представник МВС зазначає, що українські війська якісь території зможуть звільнити, а якісь відстоять росіяни, тоді до вересня війна стане позиційною. І ця фаза війни може розтягнутися кілька років.

За його словами, позиційна війна затягнеться щонайменше на два роки. І її результат залежатиме і від впливу санкцій на росію:

...Позиційна війна може тривати 2-3 роки. Поки росія не відчує дуже серйозного удару від санкцій - а раніше ніж через два роки вона його не відчує.

Андрусів каже, що тривалість війни залежатиме, зокрема, від того, наскільки успішними виявляться контратаки українських військ.

Питання контрнаступу ЗСУ полягає в тому, наскільки будуть на той момент морально виснажені російські війська, і наскільки вони будуть готові обороняти межі захоплених ними. Плюс - наскільки наш Генштаб керуватиметься стратегічними задумами, а не завданнями щось звільнити. Якщо ми побачимо, що за нашого контрнаступу вони провалюють цілі лінії оборони, звичайно, контрнаступ буде успішним. І якщо ми створимо серйозні оточення, війна може закінчитись порівняно швидко.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна входить у довготривалу фазу війни з росією.

Читайте також

1