Війна РФ проти України продовжиться у 2023 році - Залужний

Росіян знову може зацікавити Київ
Головне
Війна РФ проти України продовжиться у 2023 році - Залужний
Валерій Залужний / Фото: facebook.com/vzaluznyj
7 Вересня 2022, 14:58
читать на русском

Війна в Україні триватиме й наступного року, вважає Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Наразі ситуація на фронті не укладається в рамки ні бліцкригу, задуманого росіянами, ні інших воєн у ХХІ столітті.

Про це йдеться у статті Валерія Залужного та першого заступника голови парламентського комітету з питань національної безпеки генерала Михайла Забродського для "Укрінформу".

Воєначальники аналізують чинну ситуацію на фронті та висловлюють думку, що війна триватиме і 2023 року. Можливі різні сценарії розвитку подій та напрямки, які зацікавлять ворога.

Залужний та Забродський переконані, що росіяни мають "певні оперативні перспективи" на Ізюмському та Бахмутському напрямках. Кінцевою метою таких дій може бути повна окупація Донецької області.

Також росіяни розглядають інші "привабливі" сценарії, зокрема просування на Запорізькому напрямі. Тоді відкриється шлях для потенційного захоплення Запоріжжя та Дніпра. У такому випадку Україна може втратити контроль над значною частиною лівобережжя.

Крім цього, не можна повністю виключати те, що росіяни повернуться до задумів знову йти на Київ з території Білорусі.

На думку генералів, росіянам найбільш вигідно просуватися на півдні України - з плацдарму на правому березі Дніпра в Херсонській області. Успіхи на цій ділянці фронту відкривають для окупантів реальні перспективи для захоплення Миколаєва та Одеси, а створюють загрозу у бік Кривого Рогу та надалі – центральним та західним регіонам України.

Українські захисники можуть кардинально змінити оперативну ситуацію на фронті.

Єдиним шляхом кардинальної зміни стратегічної ситуації, беззаперечно, є нанесення ЗС України протягом кампанії 2023 року декількох послідовних, а в ідеальному випадку - одночасних контрударів.

Зайвим є наголошувати окремо на їх суто військовому, а також політичному та інформаційному значеннях. Водночас, питання їх організації та здійснення потребує більшої уваги, - вважають генерали.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данілов розповів про своє бачення закінчення війни. Він вважає, що не буде швидкої перемоги, проте й роками війна не триватиме.

Читайте також

1