Війна в Україні: окупанти вбили 117 дітей

Найбільше постраждало дітей у Київській області
Війна в Україні: окупанти вбили 117 дітей
Діти / Фото: Pexels
22 Березня 2022, 10:51
читать на русском

Станом на сьогодні, 22 березня, через напад росії на Україну загинуло 117 дітей, ще понад 155 - поранено.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора в Telegram.

Станом на ранок 22 березня 2022 року загинуло 117 дітей, більше 155 поранено. Найбільше постраждало дітей у Київській - 58, Харківській - 40, Чернігівській - 31, Донецькій - 30, Миколаївський - 24, місті Києві - 16, Житомирській - 15, Херсонській - 15 і Сумській - 14 областях, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що російський танк розстріляв авто, де перебувала сім'я з двома дітьми в Харківській області.

Родина кричала, що вони цивільні, махали білим прапором, але марно. Батьки та 9-річна дівчинка загинули, 17-річний хлопець отримав поранення, - розповіли в Офісі Генерального прокурора.

Своєю чергою в Миколаївській області внаслідок обстрілу в селі Костянтинівка зруйновано будинки, під завалами рятувальники знайшли обгорілі тіла трьох людей, серед яких 7-річна дитина.

Вчора, 21 березня, окупанти обстріляли евакуаційні автобуси з дітьми з Маріуполя. До лікарні доставили чотири дитини. Ще троє дітей потрапили під обстріл в Пологівському районі Запорізькій області, одна дитина - в селі Каменському. У тяжкому стані знаходяться двоє дітей.

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 548 закладів освіти, 72 з яких зруйновано повністю. Найбільше пошкоджено у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та в місті Києві. Крім того, зазнали руйнувань більше 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти намагалися завадити евакуації з Маріуполя та обстріляли транспорт, що вивозив дітей із майже знищеного міста.

Читайте також