Війна в Україні: що робити у разі відсутності питної води

Воду з відкритих джерел використовувати лише для технічних цілей
Війна в Україні: що робити у разі відсутності питної води
Питна вода (фото: pexels)
13 Червня 2022, 15:49
читать на русском

У МОЗ розповіли, що робити при неможливості у містах та селах використання питної води з джерел централізованого водопостачання.

Про це повідомили в МОЗ у Telegram.

Потрібно використовувати питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання (колодязів, шахтних криниць), пунктів розливу питної води (в тому числі пересувних) при їх наявності, фасовану бутильовану воду та воду в ємностях для індивідуального користування, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що питну воду треба зберігати у закритих ємностях та позначити бірками: "Вода знезаражена для пиття", "Вода для технічних потреб", "Вода для господарських потреб". Потрібно робити 2-3-добовий запас.

До того ж воду з відкритих джерел використовувати лише для технічних цілей.

Для пиття та приготування їжі воду потрібно кип'ятити. Кип'ятіння є ефективним методом знезаражування води (кип'ятити не менше 10 хвилин від моменту закипання). Але навіть при зберіганні її у чистій і добре закритій ємності термін придатності не перевищує однієї доби, - додали в МОЗ.

Нагадаємо, компанія ДТЕК Ріната Ахметова безоплатно постачатиме електроенергію медичним установам, військовим та силовим структурам та хлібозаводам у Києві, Донецькій та Дніпропетровській областях.

1