Військове керівництво України внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових - Арахамія

Парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на комітеті Ради
Головне
Військове керівництво України внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових - Арахамія
Давид Арахамія
25 Грудня 2023, 19:28
читать на русском

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Кабмін повинен був 25 грудня подати у Раду законопроєкт про мобілізацію. Арахамія повідомив, що військове керівництво внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових.

Про це Арахамія написав у Telegram

"Сьогодні (25 грудня - ред.) уряд мав би внести законопроєкт щодо мобілізації, над яким він працює на прохання військових. Сподіваюся, колеги з Кабінету Міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи. Бо відсутність цього законопроекту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про "Дію" і т.д. Алгоритм роботи не змінився. Військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тис. військових. Уряд розробляє правила".

За його словами, парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на комітеті Ради: "Військові потребують розв'язання своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі питання".

Арахамія також згадав про президента Володимира Зеленського, який "вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах": "Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто служить зараз, - не вихід".

Нагадаємо, у новому законопроєкті про мобілізацію передбачено, що українцям чоловічої статі за кордоном, які не стали на військовий облік, можуть обмежити надання консульських і банківських послуг.

Читайте також

1