Військових, які вчинили стрілянину в потязі, звільнили з посад

Проводиться службове розслідування інциденту
Військових, які вчинили стрілянину в потязі, звільнили з посад
Стрілянина у поїзді Фото: поліція
6 Квітня 2021, 18:49
читать на русском

Двох співробітників Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку звільнили через стрілянину у потязі "Костянтинівка – Київ".

Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України у Фейсбуці.

Як повідомили у відомстві, військовослужбовці Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку застосували вогнепальну зброю в купе потягу № 126 "Костянтинівка – Київ". Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Підозрюваних затримали на території залізничної станції Красноград Харківської області. Уся кореспонденція, яку перевозили військові, в наявності, її цілісність збережено, доставляється за маршрутом адресатам.

Наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнено з посад. Щодо цього факту проводиться службове розслідування.

Нині військовослужбовці перебувають у розпорядженні у Красноградському районному відділі Нацполіції України в Харківській області. Для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво ГУУФЗ Держспецзв’язку.


Контекст. 6 квітня близько другої години ночі двоє військових закрилися в купе потягу та стріляють з вогнепальної зброї. Місце події відразу заблокували, пасажирів евакуювали. За вчинення подібного злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Усі обставини події з’ясовуються.

1