Військовий на Закарпатті продавав наркотики товаришам по службі

Старшина військової частини також збував військове майно
Військовий на Закарпатті продавав наркотики товаришам по службі
Затримання наркоторговця Фото: dbr.gov.ua
2 Вересня 2021, 06:03
читать на русском

На Закарпатті представники ДБР затримали військовослужбовця під час продажу метамфетаміну.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, старшина військової частини продавав наркотичні речовини військовослужбовцям, а також збував військове майно.

За даними слідства, старшина отримував наркотичні речовини від офіцера, який перебуває в зоні проведення ООС, а також через "закладки" від інших постачальників. Після цього він розповсюджував наркотики серед військовослужбовців.

Так 4 серпня працівники ДБР задокументували, як військовий продав 52 грами метамфетаміну за 75 тисяч гривень. Вже 30 серпня 2021 року старшину затримали «на гарячому» – під час збуту близько 300 грамів метамфетаміну за 405 тисяч гривень. Наступного дня йому повідомили про підозру, - йдеться у повідомленні.

Крім того, з'ясувалося, що він привласнив та продав майно військової частини: прилад нічного бачення за 1,7 тисяч доларів США; 20 багнет-ножів з серійними номерами за 10 тисяч гривень.

Кримінальне провадження розпочато за фактом незаконного придбання та збуту наркотичних речовин, а також викрадення військового майна (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 410 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Працівники ДБР також встановлюють причетність до протиправних дій інших військовослужбовців.

Нагадаємо, що військова контррозвідка Служби безпеки України викрила протиправну схему, яку організували посадовці одного з підприємств Міністерства оборони України. Вони прикривалися заявами про боротьбу з корупцією на підрядних підприємствах, а самі – завдали збитків державі на понад 5 млн грн.

Читайте також

1