Військовослужбовці, які були визнані "обмежено придатними" до служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд - Міноборони

Надалі терміну "обмежено придатний до служби" в Україні не буде
Важливо
Військовослужбовці, які були визнані "обмежено придатними" до служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд - Міноборони
лікар
22 Березня 2024, 12:35
читать на русском

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова повідомила, що військовослужбовці, які були визнані "обмежено придатними" до служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд, оскільки Верховна Рада скасувала таке поняття.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова в ефірі телемарафону.

 "Ті люди, які отримували висновок ВЛК як "обмежено придатні", пройдуть переогляд, і буде визначено їх придатність до служби. І надалі військово-лікарська комісія не буде видавати такий висновок".

Вона додала, що такі зміни полегшать життя десяткам тисяч людей.

"І рідні, і самі військові зверталися і в Міністерство оборони, і в інші органи влади з проханням врегулювати це питання. І ми дуже раді, що Верховна Рада України підтримала ці зміни", — зазначила Калмикова.

Перед цим Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист", №10313.

Нагадаємо, в Україні значно скорочуються терміни, які відводяться на проходження військово-лікарської комісії для військовозобов'язаних. Тепер у них є всього чотири дні на медичний огляд.

Читайте також